Frequently Asked Questions


Voor events zonder tijdsregistratie kunt U gebruik maken van onze backend aanwezigheidsmodule. Via meerdere tablets, smartphones of laptops  kunt U via de browser supersnel de aanwezigheid markeren van uw deelnemers, zodat enkel diegene die effectief betaald hebben toegang hebben tot het event. Uitgerust met een teller functie.

Aanmelden kan door de naam in te tikken ( auto fill functie ) of door een QR code te scannen. Het apart markeren van eventueel aangekochte opties zoals T-shirts en drankbonnen is ook mogelijk.

Praktijk voorbeeld : Een Ultra Trail waar je QR-code op je borstnummer is gedrukt. Je haalt je borstnummer af op het secretariaat. Hier wordt je automail met QR-code ingescand en ontvang je jouw borstnummer MET QR-code. Vervolgens ga je naar de T-shirt stand waar je borstnummer wordt gescand en je je T-shirt ontvangt. Halfweg de race is er een grote verzorgingspost waar je nummer opnieuw wordt gescand zodat je al dan niet een warme maaltijd kan genieten. Tenslotte kan je - indien je de optie medaille aankopen kocht - je medaille gaan afhalen na ... een scan van je nummer.

De jaarlijkse termijn kan onmiddellijk ingaan bij betaling of op een bepaalde datum. Er kan betaald worden jaarlijks of maandelijks, al dan niet met een automatische vernieuwing dankzij een SEPA mandaat. Je kan per abonnement verschillende condities en korting op deelname events, eetfestijnen en andere club activiteiten configureren.

Tevens kan je een duurdere prijs instellen indien er maandelijks wordt betaald.

Dankzij onze Europese Payment Provider Mollie beschikken we steeds over de nieuwste betalingsmiddelen. Carte Bancaire, Maestro, Visa, Bancontact, Ideal, Sofort, Giropay, Apple Pay en alle Bank betaalknoppen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Iedereen uit elk land kan uit enkele mogelijkheden kiezen.

De maandelijkse uitbetaling gebeurt automatisch via IBAN overschrijving elke 5de van de maand. U ontvangt via mail een uitgebreid overzicht met daarop alle details van de afgelopen maand. U ziet er de totale sales ( inschrijvingen, T-shirts, Maaltijden, donaties goede doelen etc) op in zijn totaliteit en opgesplitst per event.

Al de data van uw deelnemers is ten allen tijde ter uwer beschikking en tevens uw verantwoordelijk. Larssie gaat deze nooit doorgeven aan derde partijen, andere organisatoren en nooit zelf gebruiken voor promotionele en andere doeleinden.

Het platform is compleet conform de huidige GDPR regels, gebruikers kunnen steeds bekijken wat er wordt bijgehouden en ze kunnen ook hun account volledig opzeggen, waarbij al hun gegevens worden verwijderd

Na een intake gesprek, geeft Je account manager je enkele adviezen en tips. Nadien configureert hij je event en/ abonnement. Je hoeft dus helemaal niets te doen. Wel kan je zelf inloggen op ons backend dashboard met je backend gebruiker account en indien nodig zelf enkel dingen makkelijk aanpassen.

Is jouw event of lidmaatschap toe aan een 2de editie dan kan je met 1 klik dit event dupliceren en zo aan elkaar verbinden om de statistieken te vergelijken tussen beide edities.

Naast de online inschrijvingen en de communicatie met uw deelnemers kunnen wij u ook de tijdwaarneming voor uw evenement aanbieden via onze partner SQM Time. SQM Time zal dan ook voor u de support regelen vanuit Larrsie en daarmee een soepele verbinding zijn tussen inschrijven en tijdwaarneming. Voor meer informatie bekijk de website van SQM Time

Dankzij onze gloednieuwe terugbetaling of REFUND  module is het terugbetalen van ingeschreven deelnemers makkelijk. Met 1 klik kan je iedereen gelijktijdig dankzij onze eigen API die in connectie staat met de payment provider MOLLIE terugbetalen. Het bedrag wordt automatisch op hun rekening of kredietkaart teruggestort. Welk bedrag bepaal je als organisator zelf. Ook kan je kiezen voor een refund in Larssie credits, die men dan later opnieuw kan gebruiken om in te schrijven voor een volgende editie

Ook kan je enkele mogelijkheden configureren waaruit deelnemers zelf kunnen kiezen. Hier bepaal je de verschillende bedragen als organisator zelf. Door enkel mogelijkheden aan te bieden die geen 100% van het oorspronkelijk bedrag zijn, kan je beroep doen op de solidariteit van uw deelnemers.

Als organisator of sportclub is het gebruik van Larssie  helemaal gratis. Deelnemers en/of leden betalen bij elke inschrijving of lidmaatschap een vaste verwerkingskost van 1 euro voor bedragen onder 15 euro. Boven 15 euro komt bovenop de 1 euro nog  2,5% van het inschrijvingsbedrag erbij. Deze bedragen zijn exc BTW.

U hebt wel de mogelijkheid om per event of per abonnement deze kost te verbergen, zodat diegene die inschrijft geen extra administratiekost te zien krijgt en het een ALL-IN prijs is. Gedeeltelijk verbergen is ook mogelijk..

Opgelet - de aangerekende administratiekost is niet enkel voor de inschrijving. Deze dekt ook de service nadien en het gebruik van Larssie nadat de deelnemers is inbegrepen : zelf inschrijven aanpassen, annuleren, tickets aanmaken, email ontvangen etc..

Maak nu zelf eigen marketing campagnes. Maak een unieke link van jouw event op Larssie aan en plaats die link in een nieuwsbrief, achter een Facebook advertentie, achter een banner. Geef ze aan ambassadeurs of plaats hem gewoon op jouw Social media account(s)

Via ons ingebouwd tracking systeem  ( cookies ) kan je perfect de conversies ten alle tijden raadplegen. Bekijk hoeveel mensen op jouw link hebben geklikt, hoeveel mensen er zich hebben hebben ingeschreven en hoeveel opbrengst deze link heeft gegenereerd. Betaal nooit meer teveel voor een banner of een advertentie want... meten is weten !

Elke dag kan je gaan bekijken hoe jouw "sales" van jouw event het doen in vergelijking van de vorige editie. Er wordt steeds rekening gehouden met het aantal dagen voor het event, dus ook als het event op de kalender verschoven is, zijn de cijfers correct. Groen betekent dat er meer inschrijvingen zijn, rood net het omgekeerde.

Hieronder een vb van een evenement dat heel goed draait. Enkel de plooibare cups gaan niet goed :-)